// ma-vr // 9:00-18:00

Stichting voor Paarden in nood
Elk geval van verwaarlozing is er één teveel

0
jaar ervaring
0 +
klanten
0 %
klantenservice

Samen met ons maakt u het verschil

Elk geval van verwaarlozing is er één teveel

De meeste paarden, pony’s en ezels leiden een zorgeloos leventje. Zij kunnen immers rekenen op de goede zorgen en uitgebreide aandacht van hun eigenaars.

Helaas zijn er daarnaast ook steeds meer hartverscheurende gevallen van verwaarlozing en mishandeling, het aantal inbeslagnames stijgt jaar na jaar.

Gelukkig zijn er opvangcentra met vrijwilligers die zich elke dag opnieuw met hart en ziel inzetten om deze ongelukkige dieren op te vangen. Zij halen het onderste uit de kan om te voorzien in de uitgebreide zorgen die de verwaarloosde paarden, pony’s en ezels nodig hebben. Vaak moeten zij echter noodoplossingen bedenken omwille van financiële beperkingen.

De Stichting voor Paarden in nood

De “Stichting voor paarden in nood” werd in 2011 opgericht op om die opvangcentra en vrijwilligers een hart onder de riem te steken. Het belangeloze doel van deze organisatie is geld in te zamelen voor de effectieve opvang van verwaarloosde en in beslag genomen paarden, pony’s of ezels. De bedragen worden enkel uitgekeerd aan centra die door de overheid erkend zijn en dieren opvangen die officieel in beslag genomen zijn.

Samen met ons maakt u het verschil

Er is nood aan financiële steun om de getroffen dieren op te vangen. Eén paard kost een opvangcentrum gemiddeld 300 euro per maand. Als paardenliefhebber weet u dat de lijst van mogelijke uitgaven lang is: voedsel, medische verzorging, hoefsmederij, identificatie, dekens, halsters, kruiwagens, poetsgerei, omheiningen, trailers, strooisel, stallingen, schuilhokken, eet- en drinkbakken, borstels, weidebeheer, …

Stropellets.be steunt actief de Stichting voor Paarden in nood door kosteloos stropellets te voorzien waarmee de opvangcentra een aantal stallen kunnen onderhouden. Met elke aankoop bij stropellets.be maakt u mee het verschil voor paarden, pony’s en ezels die onze steun echt kunnen gebruiken.

Meer informatie vindt u op de website van de Stichting voor Paarden in nood.

Scroll naar boven