// ma-vr // 9:00-18:00

Een bodembedekker tegen onkruid

jaar ervaring
0
klanten
0 +
klantenservice
0 %

Omwille van de beperkingen op het gebruik van herbiciden vormen stropellets een aantrekkelijk alternatief als bodembedekker tegen onkruid in uw tuin of voortuin. De bodembedekker is een ecologische, efficiënte en milieuvriendelijke optie om onkruid te bestrijden. U bestelt deze bodembedekking voor uw tuin bij Stropellets.be.

Deze bodembedekker is een ecologisch alternatief tegen onkruid

Het gebruiken van een ecologische en milieuvriendelijke bodembedekker tegen onkruid in de tuin of voortuin is meer dan ooit een actueel thema. Om het oppervlakte- en grondwater en de volksgezondheid te beschermen wil de overheid het gebruik van pesticiden terugdringen. Pesticiden zijn namelijk schadelijk voor de natuur en voor de gezondheid. Wanneer deze stoffen in het milieu terechtkomen zijn zij erg moeilijk te verwijderen.

stropellets-openbare-aanplanting

Kies voor een niet-chemisch alternatief

Sedert enkele jaren mogen er geen onkruidremmende producten met glyfosaat, zoals bijvoorbeeld het herbicide Roundup, meer verkocht mag worden aan particulieren. Bovendien worden ook professionele gebruikers met een fytolicentie, zoals openbare groendiensten, tuinaanleggers en plantenkwekers, aangespoord om onkruid zoveel mogelijk met niet-chemische alternatieven te bestrijden. Onze stropellets en -pulver zijn een ecologische bodembedekker op basis van zuiver tarwe- en roggestro en werken tegen onkruid en reguleren het vocht in uw tuin of voortuin.

De voordelen van stropellets als bodembedekker tegen onkruid

Bij neerslag of kunstmatige beregening nemen pellets tot 400% van hun gewicht in vocht op waarbij zij sterk in volume toenemen. Bij uitdroging wordt vervolgens een korst gevormd waardoor deze laag wordt gefixeerd. Door de ondergrond met deze bodembedekking in de tuin af te schermen van het licht, wordt het voor onkruidzaden moeilijker om zich te ontwikkelen. Bovendien zorgt de beschermende bodembedekking ervoor dat het vocht in de grond van uw tuin beter wordt behouden. Dat is een groot voordeel tijdens warme en droge zomers zoals we deze de afgelopen jaren hebben gekend. Daarnaast vormen stropellets ook een isolerende laag. Vaste planten en bloembollen worden daardoor tijdens periodes van vorst beter beschermd. Tenslotte remt het product ook slakken. Die hebben het namelijk moeilijk om zich over deze bodembedekking te verplaatsen.

Een 100% natuurlijke bodembedekker

De Premium stropellets van ons bedrijf die gebruikt worden als ecologische bodembedekker tegen onkruid in uw tuin of voortuin, worden geproduceerd zonder enige toevoeging van chemicaliën. Additieven zoals ijzersulfaat zijn namelijk schadelijk voor het bodemleven, zoals bijvoorbeeld aardwormen, en voor het oppervlaktewater. Bovendien werkt ijzersulfaat sterk verzurend in de tuin waardoor een extra kalkbeurt vaak nodig is om de zuurgraad te neutraliseren.

Deze pellets zijn voor zowel de professionele als particuliere gebruiker

Onze stropellets vormen een aantrekkelijke, efficiënte en ecologische bodembedekker die onkruid tegengaat in een tuin of voortuin. Deze bodembedekking voor uw tuin is erg makkelijk te doseren en te gebruiken. Daarom worden zij steeds vaker gebruikt door zowel professionele als particuliere gebruikers, zoals:

 • Gemeentelijke groendiensten in openbare perken en aanplantingen
 • Plantenkwekers voor een duurzame containerteelt
 • Tuinaanleggers voor zowel grote als kleinschalige tuinprojecten
 • Hobbytuiniers in de particuliere siertuin of moestuin

Testcase: stropellets in de serre

Het Provinciaal Instituut voor Biotechnisch Onderwijs (PIBO) in Tongeren deed onderzoek naar het effect van onze Premium stropellets op de onkruiddruk binnen de serreteelt.

Proefopstelling
In het plantvak in de groenteserre werden tomaten, paprika’s en pepers geplant. Op een deel van het teeltvlak (links op de foto’s) werd er op naakte grond geteeld. Het overige teeltvlak (rechts op de foto’s) werd na het planten voorzien van een laag stropellets. Na het uitstrooien van de pellets werd er eenmalig langs boven beregend. Vervolgens werd er water toegediend via de druppeldarm gedurende het teeltproces.

Testresultaten

 • Onkruidbeheersing: Er was een opmerkelijk goede beheersing van het onkruid in het teeltvlak met de pellets. Op enkele onkruidplantjes na (vermoedelijk waren deze al gekiemd vóór het aanbrengen van de pellets) was er geen onkruidgroei. In het onbehandelde teeltvlak, waar er in naakte grond werd geteeld, verstikte het onkruid uiteindelijk de planten. 
 • Vocht in de bodem: In het teeltvlak met de pellets nam de verdamping van het bodemvocht enorm af, waardoor de grond veel vochtiger bleef dan in het onbehandelde teeltvlak. Er moest daardoor minder water worden toegediend en het zorgde ervoor dat de planten nooit in een stresssituatie kwamen.
 • Werklast: De werklast voor het verwijderen van onkruid werd bij de proef nagenoeg tot ”nul” gereduceerd.

Dag 1

stropellets serre dag 1

Dag 8

stropellets serre dag 8

Dag 17

stropellets serre dag 17

Dag 27

stropellets serre dag 27-2

Zo gebruikt u stropellets in de tuin

Wanneer u kiest voor stropellets als ecologische bodembedekker tegen onkruid in uw tuin en voortuin, dient u deze als volgt te gebruiken:

stropellets-onkruid-verwijderen-voorbereiden
 • Verwijder zorgvuldig alle aanwezige (wortel)onkruid;
 • Egaliseer het bodemoppervlak;
stropellets-onkruid-verwijderen-hoeveelheid
 • Strooi vijf kilogram stropellets uit per vierkante meter. Dat is een laag van één pellet dikte. Let op dat u niet te veel gebruikt voor de bodembedekking van uw tuin. Het product heeft een enorm absorptievermogen;
stropellets-onkruid-verwijderen-uitstrooien
 • Wacht tot het regent of beregen kunstmatig;
 • De stropellets zwellen geleidelijk op tot een laag van drie à vier centimeter dik;
 • Na de eerste beregeling, voordat de korst is gevormd, harkt u indien nodig de laag nog aan om het beter te verdelen;
stropellets-onkruid-verwijderen-resultaat
 • Afhankelijk van de bodem en de weersomstandigheden zal de laag zo’n twaalf tot achttien maanden goed blijven, daarna dient u nieuwe pellets toe te voegen.

Na uitdroging vormt een korst die ervoor zorgt dat het onkruid het veel moeilijker heeft om zich te ontwikkelen dankzij deze bodembedekking in uw tuin. Zaden die door de wind worden aangevoerd kunnen zich op de bovenlaag wel nestelen, maar omwille van de luchtige structuur van de onderlaag hebben de wortels weinig grip en zijn deze makkelijk te verwijderen. Het onderhoud van een aanplanting wordt daardoor eenvoudiger en minder tijdrovend. Daarom zijn stropellets de ideale, ecologische bodembedekker tegen onkruid in uw tuin en voortuin.

Zo bewaart u stropellets het best

Een pallet stropellets welke u gebruikt als ecologische bodembedekker tegen onkruid in uw tuin of voortuin neemt een vloeroppervlakte van 1,00 x 1,20 m in beslag.

 • Verwijder de beschermende buitenverpakking van deze bodembedekking voor uw tuin;
 • Bewaar de stropellets op een droge, overdekte en goed geventileerde plaats;
 • Vermijd direct zonlicht en zorg ervoor dat er geen rechtstreeks contact met vocht mogelijk is.

Bestel onze stropellets voor uw tuin en ervaar de voordelen

Stropellets van Stropellets.be zijn een uitstekend keuze voor een ecologische bodembedekker tegen onkruid in uw tuin of voortuin. Het kopen van deze bodembedekker als bodembedekking voor uw tuin is 100% natuurlijk en biologisch afbreekbaar. Daarnaast helpt het slakken te weren en verzuurt het de grond niet. Het is makkelijk in gebruik en onderhoud en ook nog eens budgetvriendelijk. Redenen genoeg dus om deze stropellets als ecologische bodembedekker in uw tuin en voortuin te gebruiken om onkruid tegen te gaan. Bestel meteen uw voorraad in onze webshop.

Scroll naar boven