stropellets
de ecologische bodembedekker

0
jaar ervaring
0 +
klanten
0 %
klantenservice

StrawComfort stropellets, de ecologische bodembedekker

Voor een gezonder leefmilieu

Sinds januari 2015 is de nieuwe wetgeving betreffende niet-chemische onkruidbestrijding voor steden en gemeenten van kracht. Om het oppervlakte- en grondwater en de volksgezondheid te beschermen, geldt sindsdien een verbod op het gebruik van herbiciden op openbare plaatsen.

Milieuvriendelijke onkruidbestrijding is daardoor meer dan ooit een actueel thema. Niet alleen voor de vele steden en gemeenten die al enorme inspanningen hebben geleverd om deze nieuwe wetgeving toe te passen, maar ook voor professionele tuinaanleggers en particulieren. Want het valt alleszins te verwachten dat verbod op gebruik van herbiciden verder zal worden uitgebreid.

Met het oog op een gezonder leefmilieu is het alleszins aangewezen om zowel professionele als particuliere gebruikers te sensibiliseren aangaande het gebruik van niet-chemische onkruidbestrijdingsmiddelen.

Ecologische bodembedekker

Als bodembedekker werken StrawComfort stropellets en stropulver zowel onkruidremmend als vochtregulerend. Bij neerslag of kunstmatige beregening neemt het product tot 400% van zijn gewicht in vocht op. Bij uitdroging wordt vervolgens een korst gevormd waardoor de laag wordt gefixeerd. Daardoor wordt het voor onkruidzaden moeilijker om zich te ontwikkelen.

Daarnaast vormt het product ook een isolerende laag waarmee vaste planten en bloembollen tijdens periodes van vorst beter worden beschermd.

En tenslotte remt het product ook slakken, die hebben het moeilijk om zich over deze bodembedekking te verplaatsen.

Scroll naar top